Make your own free website on Tripod.com

Futura
Home ]

 

 

 

 

Futura – alle voordelen – een enkele oplossing

 

U.V. BESTENDIG KWASTBAAR

SPUITBAAR POLIJSTBAAR

_

 

 

Alle voordelen – een enkele oplossing

bullet* Hoogglans FUTURA, de enige lakverf
bullet* Slijtvast met al deze kenmerken
bullet* Spuitbaar
bullet* Kwastbaar Levensduur index
bullet* Overschilderbaar maanden blootstelling
bullet* Herstelbaar (*) de testen verwijzen naar volgende kenmerken
bullet* Polijstbaar * Glansverlies
bullet* Kleurvastheid in de tijd
bullet* Integriteit van de laag
bullet* Mechanische sterkte
bulletGlans behoud ( na polijsten) / FUTURA
bulletAndere 2 component lakverf
bullet1 component lakverf
bulletZEER BESTENDIG

Geselecteerde acrylic polyurethaan harsen worden gebruikt om aan de FUTURA lakverf zijn hoge weerstand aan UV stralen en atmosferische invloeden te verzekeren.

SPUITBAAR

De componenten van FUTURA zijn onderling perfect gebonden zodat de vloeibaarheid, noodzakelijk voor het verspuiten, verzekerd is.

KWASTBAAR

Door zijn speciale samenstelling is FUTURA zowel met de kwast als met de verfrol aan te brengen, zelfs op grote oppervlakken, binnen de werf of in open lucht.

OVERSCHILDERBAAR

Boten bevinden zich dikwijls in moeilijke omstandigheden. FUTURA kan gebruikt worden voor een snelle herstelling van krassen of slijtage.

POLIJSTBAAR

De specifieke kenmerken van FUTURA laten toe om matte oppervlakken tot hun oorspronkelijke glans te polijsten.

FUTURA Polyurethaan Acrylic Lakverf

Droogtijd:

Temperatuur – rel. vochtigheid – stofdroog – overschilderbaar – schuurbaar – uitharding

 

FUTURA is een 2 componenten polyurethaan acrylic lakverf die een uitzonderlijke hoogglans en een uitstekende weerstand aan UV stralen tot doel heeft. Hierbij wordt een langdurige, niet vergelende witheid verzekerd. Bovendien heeft FUTURA een zeer hoge elasticiteit, is zeer slijtvast en krasvrij en heeft een hard oppervlak. FUTURA is de enige marine lakverf die gepolijst kan worden met polijstpasta en politoer om de hoogglanzende eindlaag te herstellen of te onderhouden.

 

VOORBEREIDING

FUTURA wordt geleverd in twee aparte verpakkingen, de hars en de harder. Giet de harder bij de hars en meng zorgvuldig. Verdun het mengsel naargelang de toepassingsmethode. Het is aan te raden het mengsel 10 minuten te laten rusten teneinde de luchtbellen, ontstaan door het mengen, te laten verdwijnen. Het is belangrijk slechts die hoeveelheid klaar te maken die binnen de aangeven verwerkingstijd kan worden opgebruikt.

VERWERKING

bulletKwast: Gebruik brede, dunne kwasten van goede kwaliteit. Breng de lakverf aan op gekruiste wijze teneinde een goede ineenvloeing te verkrijgen. Bij verticale oppervlakken, strijk het oppervlak verticaal af van boven naar onder.
bulletVerfrol: Gebruik oplosmiddel bestendige lakrol of verfkussen. Per laag wordt minder verf gebruikt dan met de kwast zodat meer lagen noodzakelijk zijn.

Ook hier wordt het oppervlak met de kwast afgelakt.

bulletPistool: Zowel lage- als hoogdruk pistolen kunnen gebruikt worden. Het te behandelen oppervlak moet perfect voorbereid zijn. Breng een eerste laag aan met een natte laagdikte van ca. 80 100 micron. Laat drogen gedurende de vereiste tijd. Breng dan een tweede laag aan. De gelijkmatigheid van de eerste laag verbetert het eindresultaat.

 

bulletPolijsten: Een van de bijzondere kenmerken van FUTURA is dat het gepolijst kan worden om fouten zoals uitzakking en stofafzetting weg te werken, of om opnieuw een gelijk oppervlak te verkrijgen na herstelling van schade of slijtage. Schuur alleen het behandelde oppervlak en niet daaromheen met nat of droog schuurpapier in volgorde van korrel 600 – 800 – 1000 – 1200 tot volledige verdwijning van de schade. Herstel de oorspronkelijke glans met polijstpasta en politoer, elk met zijn eigen poetslap. Wij raden aan een polijstmachine te gebruiken met polijstlap, dit om krassen te vermijden. Reinig het oppervlak altijd met een zachte lap.

 

 

 

 

 

voor informatie en prijzen: email ons op : franky.vanhooren@skynet.be